Nová kniha:


Tat Tvam Asi / Ty jsi To – promluvy Šrí Nisargadatta Maharadže z let 1975 – 1980.  Kniha vychází v nakladatelství dybbuk – viz. www.dybbuk.cz.


Paramátman ve všem a v každém – promluvy Šrí Nisargadatta Maharadže z let 1954 – 1956. Kniha vychází v nakladatelství dybbuk – viz. www.dybbuk.cz.


proste_budte_n.jpgJóga Vásištha, nebo též Mahá Rámajána, je starý indický text pojednávající o tom, jak mudrc Vasištha předává princi Rámovi učení o podstatě jedince, světa a Bytí vůbec. Text je plný rozmanitých příběhů, které mají Rámovi ukázat cestu k pochopení či nazření Skutečnosti a naplnění života. Jde o překlad z anglické verze od Svámího Vénkatéšánandy (zkrácené ze sanskrtského originálu přibližně na třetinu) doplněný sanskrtským slovníkem a vysvětlivkami. Kniha má téměř osm set stran, je vázána v pevné vazbě a obsahuje barevné ilustrace. V podobném rozsahu toto dílo dosud česky nevyšlo. Všechny další podrobnosti o knize najdete na stránkách www.samhita.cz.


proste_budte_n.jpgÁtma-bódha neboli „Poznání Já“ je krátké dílo shrnující základní principy učení advaita-védánty. Tradičně bývá připisována Ádi Šankaráčárjovi (8. stol.), ale o jeho autorství se vedou spory. Jestli byl autorem skutečně Ádi Šankaráčárja nebo někdo jiný není pro nás asi až tak podstatné. Důležitý je obsah tohoto textu, kterému je i tradičně přikládána vysoká hodnota. Také Ramana Maharši přeložil tento text ze sanskrtu do tamilštiny (resp. opravil existující tamilský překlad). Překlad ze sanskrtu - David Dostal. Kniha vyšla jen v elektronické podobě a je volně ke stažení: PDF, EPUB, MOBI



Audio/Video ukázka:

Nisargadatta Maharádž - Citáty a fotky

Audio a video - Ostatní


Filmy:

  • MAHÁBHÁRATA (1989) (2:43:02)
 
  • PŘEBÝVAT JAKO JÁ - život a základní učení Ramana Maharšiho (1:00:29)

You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

 

You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

Mahabharata je filmovou verzí slavného indického eposu, kterou Peter Brook natočil v roce 1989. Látku zpracoval jako devítihodinovou divadelní inscenaci již v roce 1985 a několik let s ní jezdil po celém světě. Pro televizi hru zkrátil a přetvořil do šestihodinového seriálu. Později vznikla také tříhodinová varianta. Scénář byl výsledkem osmileté práce Petera Brooka, Jeana-Clauda Carrièra a Marie-Hélène Estienne. Herci byli pečlivě vybráni v mezinárodním castingu, aby tak tvůrci ukázali, že tento indický epos je příběhem celého lidstva.

 

"Přebývat jako Já" je transformující dokumentární film, který vás zavede na vnitřní cestu do učení Ramana Maharšiho a jeho cesty Sebezkoumání. Vaším průvodcem bude Ram Dass.


Bhadžany, abhangy, kírtany a mantry:

  • Hanuman Chalisa by Pandit Jasraj & Shankar Mahadevan
 
  • Prabhudží - chvála duchovním Mistrům

 

You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

 

You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

český překlad - již brzy!

 

Píseň z alba "Zpěvy Indie" od George Harrisona a Ravi Shankara, kterou složil Ravi Shankar jako poctu všem duchovním mistrům, zejména svému gurovi - Šrí Ánandamají Má. Prabhu znamená v Sanskrtu Mistr nebo Svrchovaný Bůh. Toto slovo používají také mužští stoupenci Pána Krišny nebo Višnua jako způsob vzájemného oslovení.

  • Krishna-Das: By Your Grace
 
  •  Krishna Das - Mere Guru Dev

You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

 
You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.