Nová kniha:


Tat Tvam Asi / Ty jsi To – promluvy Šrí Nisargadatta Maharadže z let 1975 – 1980.  Kniha vychází v nakladatelství dybbuk – viz. www.dybbuk.cz.


Paramátman ve všem a v každém – promluvy Šrí Nisargadatta Maharadže z let 1954 – 1956. Kniha vychází v nakladatelství dybbuk – viz. www.dybbuk.cz.


proste_budte_n.jpgJóga Vásištha, nebo též Mahá Rámajána, je starý indický text pojednávající o tom, jak mudrc Vasištha předává princi Rámovi učení o podstatě jedince, světa a Bytí vůbec. Text je plný rozmanitých příběhů, které mají Rámovi ukázat cestu k pochopení či nazření Skutečnosti a naplnění života. Jde o překlad z anglické verze od Svámího Vénkatéšánandy (zkrácené ze sanskrtského originálu přibližně na třetinu) doplněný sanskrtským slovníkem a vysvětlivkami. Kniha má téměř osm set stran, je vázána v pevné vazbě a obsahuje barevné ilustrace. V podobném rozsahu toto dílo dosud česky nevyšlo. Všechny další podrobnosti o knize najdete na stránkách www.samhita.cz.


proste_budte_n.jpgÁtma-bódha neboli „Poznání Já“ je krátké dílo shrnující základní principy učení advaita-védánty. Tradičně bývá připisována Ádi Šankaráčárjovi (8. stol.), ale o jeho autorství se vedou spory. Jestli byl autorem skutečně Ádi Šankaráčárja nebo někdo jiný není pro nás asi až tak podstatné. Důležitý je obsah tohoto textu, kterému je i tradičně přikládána vysoká hodnota. Také Ramana Maharši přeložil tento text ze sanskrtu do tamilštiny (resp. opravil existující tamilský překlad). Překlad ze sanskrtu - David Dostal. Kniha vyšla jen v elektronické podobě a je volně ke stažení: PDF, EPUB, MOBI



Audio/Video ukázka:

Nisargadatta Maharádž - Citáty a fotky

Zahraniční odkazy

Nisargadatta.net
Stránky věnované dílu Šrí Nasargadatty Maharadže. Naleznte zde mnoho informací o něm i o jeho učení.

http://nisargadatta.org
Nejpřehlednější website věnovaný Šrí Nisargadatta Maharadžovi (vytvořil jeho indický oddaný Manu Namasivayam) se zajimavými fotografiemi, videem a knihami, které jsou volně ke stažení. Jsou zde také autentické příběhy adeptů vzešlé ze setkání s Maharadžem.

www.nisargadatta.in
Stránka věnovaná Šrí Nisargadatta Maharadžovi, kterou vytvořila skupina jeho indických oddaných. Jsou zde zajimavé fotografie, kompilace ze 7 knih rozhovorů s tímto mistrem, a přehledná mapa pojmů z jeho učení.

RanjitMaharaj.com
Stránky žáků Šrí Randžita Mahárádže z Francie. Jsou zde fotografie, ukázky z knih, které zatím ve Francii vyšly i přehled o různých knihách, které od Šrí Randžita Mahárádže vyšli různě na světě. (pouze ve francouzštině)

Sadguru.com
Stránky věnované tradici Navnath Sampradeja. Jsou zde ukázky rozhovorů jak v textové, tak i ve zvukové podobě.

Lakshyan Schanzer: Setkání s Šrí Nisargadatta Maharadžem
Na teto stránce najdete zážitky Lakshyana během návštěvy Šrí Maharadže v roce 1978.

David Godman
Stránky věnované Ramana Maharišimu a jeho učení. David Godman žije v Ramanášramu a vydává knížky o advita védantě. Na jeho stránkách naleznete velké množství nejrůznějších informací.

Ramana Maharshi
Stránky věnované Ramana Maharišimu. Najdete zde mnoho fotografií, volně stažitelných textů a casopisy Mountain Path, bhadjany a vše ze života velkého světce Ramana Maharišiho.

Amigo
Stránky advaitového časopisu Amigo, kde najdete různorodé články, které se týkají neduality (předně od současných západních autorů).

Satsang worldwide
Stránky, které obsahují celosvětovou databázi kontaktů na skupiny či jednotlivce činné v duchovní oblasti (není ale zatím moc plná).

Sadguru.us
Stránky věnované Šrí Randžitu Maharadžovi a Šrí Siddharaméšvarovi Maharadžovi. Kromě textů zde naleznete i zvukové nahrávky a videa.

Tukaram
Mnohojazyčné stránky věnované životu a dílu slavného indického básníka-světce Tukáráma.

The InnerQuest
Anglicko francouzské stránky, na kterých se můžete přečíst něco z díla různých advaitových guruů. Např.  Šrí Randžita Maharadže, Šrí Nisargadatty Mharadže, Šrí H. W. L. Púndži...

Dasbodh
Stránka věnované knize Dásbódh od Šrí Rámdáse. Jsou zde různé informace a hlavní část obsahu tvoří nový anglický překlad této knihy, které je zde postupně uveřejňován.

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.