Nová kniha:


Tat Tvam Asi / Ty jsi To – promluvy Šrí Nisargadatta Maharadže z let 1975 – 1980.  Kniha vychází v nakladatelství dybbuk – viz. www.dybbuk.cz.


Paramátman ve všem a v každém – promluvy Šrí Nisargadatta Maharadže z let 1954 – 1956. Kniha vychází v nakladatelství dybbuk – viz. www.dybbuk.cz.


proste_budte_n.jpgJóga Vásištha, nebo též Mahá Rámajána, je starý indický text pojednávající o tom, jak mudrc Vasištha předává princi Rámovi učení o podstatě jedince, světa a Bytí vůbec. Text je plný rozmanitých příběhů, které mají Rámovi ukázat cestu k pochopení či nazření Skutečnosti a naplnění života. Jde o překlad z anglické verze od Svámího Vénkatéšánandy (zkrácené ze sanskrtského originálu přibližně na třetinu) doplněný sanskrtským slovníkem a vysvětlivkami. Kniha má téměř osm set stran, je vázána v pevné vazbě a obsahuje barevné ilustrace. V podobném rozsahu toto dílo dosud česky nevyšlo. Všechny další podrobnosti o knize najdete na stránkách www.samhita.cz.


proste_budte_n.jpgÁtma-bódha neboli „Poznání Já“ je krátké dílo shrnující základní principy učení advaita-védánty. Tradičně bývá připisována Ádi Šankaráčárjovi (8. stol.), ale o jeho autorství se vedou spory. Jestli byl autorem skutečně Ádi Šankaráčárja nebo někdo jiný není pro nás asi až tak podstatné. Důležitý je obsah tohoto textu, kterému je i tradičně přikládána vysoká hodnota. Také Ramana Maharši přeložil tento text ze sanskrtu do tamilštiny (resp. opravil existující tamilský překlad). Překlad ze sanskrtu - David Dostal. Kniha vyšla jen v elektronické podobě a je volně ke stažení: PDF, EPUB, MOBI



Audio/Video ukázka:

Nisargadatta Maharádž - Citáty a fotky

Odkazy

Cizojazyčné stránky

Nisargadatta.net

Stránky věnované dílu Šrí Nasargadatty Maharadže. Naleznte zde mnoho informací o něm i o jeho učení.

 

http://nisargadatta.org

Nejpřehlednější website věnovaný Šrí Nisargadatta Maharadžovi (vytvořil jeho indický oddaný Manu Namasivayam) se zajimavými fotografiemi, videem a knihami, které jsou volně ke stažení. Jsou zde také autentické příběhy adeptů vzešlé ze setkání s Maharadžem.

 

Sadguru.com

Stránky věnované Šrí Randžitu Maharadžovi. Jsou zde ukázky rozhovorů jak v textové, tak i ve zvukové podobě.

 

Advaita Vision
Advaita Vision is the re-launch of advaita.org.uk. We will be bringing you the best of Advaita, from  strict Traditional to cutting-edge Neo-Advaita.

 

 

Holy Books

Na teto stránce najdete volně ke stažení knihy Šrí Nisargadatta Maharadže - I Am That, Ultimate Medicine a dal..

 

 

 L. Schanzer: Setkání s Šrí Nisargadatta Maharadžem

Na teto stránce najdete zážitky Lakshyana během návštěvy Šrí Maharadže v roce 1978.

 

David Godman

Stránky věnované Ramana Maharišimu a jeho učení. David Godman žije v Ramanášramu a vydává knížky o advita védantě. Na jeho stránkách naleznete velké množství nejrůznějších informací.

 

Amigo

Stránky advaitového časopisu Amigo, kde najdete různorodé články, které se týkají neduality (předně od současných západních autorů).

 

Sadguru.us


Stránky věnované Šrí Randžitu Maharadžovi a Šrí Siddharaméšvarovi Maharadžovi. Kromě textů zde naleznete i zvukové nahrávky a videa.

 

Dasbodh

Stránka věnované knize Dásbódh od Šrí Rámdáse. Jsou zde různé informace a hlavní část obsahu tvoří nový anglický překlad této knihy, které je zde postupně uveřejňován.

 

The InnerQuest

Anglicko francouzské stránky, na kterých se můžete přečíst něco z díla různých advaitových guruů. Např.  Šrí Randžita Maharadže, Šrí Nisargadatty Mharadže, Šrí H. W. L. Púndži...

 

Wikipedia Article

Wikipedia article on Nisargadatta Maharaj.

Nisargadatta.net

A silent meditation group in Boston Massachusetts dedicated the teachings of Nisargadatta Maharaj and Ramana Maharshi and HWL Poonjaji.

MaharajNisargadatta.Com

To disseminate the message of Nisargadatta and provide a platform for all seekers who are in search of their true identity, the Pure Awareness.

AbideInSelf.com

Nirgunache Bheti & Tatvamasi - the first biographical films based on brief life history as well as the core teachings of Sri Nisargadatta Maharaj

Neti Neti Films

Neti Neti Films mission is to promote and diffuse the work of the uncelebrated master of non duality, Sri Nisargadatta Maharaj.

Nisargadatta Maharaj’s Audio Tapes

Audio talks of Nisargadatta Maharaj recorded by Ms.Vanaja during the discourses.

Facebook group - Nisargadatta Maharaj

Facebook group for Nisargadatta related posts.

Itisnotreal.com

by Ed Muzika a student of Jean Dunn as well as Robert Adams

Mirage Library

By Stephen H.Wolinsky, disciple of Maharaj, the purpose of which is to make available free online books and CDs that are either new or out of print.

Enlightened-spirituality

Sri Nisargadatta Maharaj, Life & Teachings of Bombay's Fiery Sage of Liberating Wisdom - Reminiscences of wonderful times spent with Sri Maharaj in Jan 1981.

Sailor Bob Adamson

Found the peace he was seeking in the presence of Sri Nisargadatta Maharaj in the 70's. Held weekly talks for visitors from all over the world for 30 years. Many come to his home or call him to discover the same Presence Awareness of which he speaks.

 

 

 

České stránky

V. V. Brahmam

Oficiální stránky věnované Šrí V. V. Brahmamovi. Jsou zde ifnormace o jeho ášramu, fotografie, texty i zvukové záznamy přednášek.

 

Turija.cz

Stránky věnované učení Raméše Balsekara, Šrí Nisargadatta Maharadže a Ramany Maharišiho. Kromě textů zde naleznete i řadu zvukových nahrávek a videí.

 

Avatar

Známé české nakladatelství vydávající duchovní literaturu (předně manželů Tomášových, ale i mnohá advaitová díla)

 

www.SatGuru.cz

SatGuru.cz

Duchovní informační server

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.